RobinSON of a Bitch

Io, daca ar fi sa imi aleg ce cariera (nu ce femei) sa imbratisez cand o sa fiu mare, as alege sa fiu Robinson Crusoe.

In primu rand ca faceam vin din strugurii aia de pe insula si beam si nu ma faceam de kko la prekini si nu-mi auzeam discutii prin firma, si era vin fara E-uri, si facut din struguri adevarati, nu din apa cu melasa si pastile, si nu mai trebuia sa ma stresez ca vine UE si imi taie vitza. Basca ca nu mai trebuia sa dau 80.000 pe sticla cu cel mai poshircos vin. Plus ca nu mai cumparam vinul pe criteriul “care e cea mai faina gajica din reclama la vin?”

P-orma ca nu ma mai apucam de fumat.

In al treilea rand ca in fiecare dimineatza vedeam Vineri. Si si seara vedeam Vineri.

Si sa nu uitam ca as fi avut un papagal care nu era director de scoala cand eu eram profesor. Si care nu ma punea sa fac planuri de lectie si sa scad nota la purtare la neghiobul clasei numa si numa pentru ca s-o uitat la fete sub fusta, si ele or ras ca niste capritze. Ca asa-i la 14 ani.

Si as fi avut la capre – ai, mama! Plin de capre. Si as fi mancat telemea de capra cu rosii, si m-as fi simtit ca acasa in Sibiu. Si nu as mai fi fost nevoit sa merg in piatza sa iau branza, si nu m-as fi simtit vinovat ca un mic hitler genocidos ca am luat de la oieritza aia blonda si tinerica si cu pielea alba, in loc sa iau de la babatia aia de langa ea cu neg paros pe nas care ma intreaba cu repros “Da’ de la mine de ce n-ai vrut sa iei, domnu’?”, si eu sa ma simt ca un mizerabil care, de alfel, chiar este.

Si daca veneau negrese sa manance oameni pe insula, eu le-as fi ajutat, si am fi mancat si am fi cacat toti masculii din arhipelag (oricum toti masculii is niste porci, si mie imi place carnea de porc), si as fi ramas singuru’ iubitor de negrese din peticul ala de tropic, si m-as fi bucurat de statutu’ asta pana vedeam negru de la popa in fatza ochilor. Si negresele m-ar fi venerat, ca si eu cand ma vad in oglinda imi vine sa-mi ridic altar intr-un templu cu calugaritze lezbiene si virgine, sau cartilofage. Si pe unele negrese le-as fi pus sa isi mijeasca ochii, si ziceam ca is chinezoaice, si iata cum isi mai indeplinea Groparu un alt vis din copilarie.

Si nu as mai fi dat o straitza de bani pe pantofi de mers la nunti, si as fi papat multa mamaliga cu peshte, taragotu’ se-ntareste. Si nu m-as mai fi ofticat de Becali, sau ca Vantu e actionar majoritar la Catavencu, sau ca Vanghelie ar putea candida la presedintie. Si nu m-as fi ofticat ca gresia mea din baie are un coltz iesit. Si cand naufragia corabia aia, a doua, de pe care am luat o gramada de scule si chestii, m-as fi jucat pe ea de-a piratii cu prietenii mei imaginari – si as fi castigat. Si as fi jucat si poker pe dezbracatelea cu prietenele mele imaginare, si am fi pierdut impreuna. Si as fi facut baie in mare PE GRATIS. Si as fi facut si pishu in apa, fara sa ma simt vinovat. Si as fi pescuit zi si noapte, pana m-as fi saturat, si nu m-as fi saturat, si as fi pescuit chiar si dupa ce m-as fi saturat, si ar fi fost beton.

Si cand, la final de cariera de Robinson, as fi simtit ca se apropie o negresa cu o coasa in mana, as fi zis: “Doamne, cat m-ai nedreptatit! Ce viatza NAJPA am avut! Ce? Aud? Ma trimiti in rai finca vrei sa iti rascumperi greseala? No, ce sa zic… bine, is de acord, treaca de la mine! Uf…”

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *