Deci Gunther ii ceva soţ neamţ d-a lu’ ceva prekină româncă d-a lu’ sor-mea, ţuc-o mama.

Şi deci Gunther neamţu’ s-o măritat cu Mioara sibianca, şi din prea multă dragoste o început să încerce să înveţe şi el româneste, ceea ce e mare lucru la nemti, care din punct de vedere congenital nu sunt prea talentati la invăţat limbi de Untermenschen, eksept fuer Ingliş, ov cooos. Ji el vurbit rumuneşte buţin, aşa, mai ales după beut palincă. Bun palincă în Rumunia! Bun.

Aşa.

Şi ei, când vin în Sibiu, adăstează la Sălişte, în inima Mărginimii, care-i lângă Tilişca, unde se deschide berea cu brişca.

Şi cum merg ei odată prin Sălişte la plimbare cu aia mica a lor, văd că vine din faţă dom’ părintele satului! Şi nevastă-sa imediat îi şopteşte cu voce tare: “Uite-l pe popa! Zi-i buna ziua!” C-aşa e in Mărginime, oameni cu bun simţ (atâta numa ca nu suporta viniturile).

Aşa că în momentul în care popa s-o apropiat, Gunther, disciplinat, l-o salutat pe popa tunător de o răsunat toţi munţii, ca un neamţ mândru ce e el de româna pentru care o ştie: ZI BUNA ZIUA, herr popa!!!!

Atât. Nu se ştie dacă popa o râs, dar cercetările continuă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. alhambra Reply

    :)))))))))))))))))))))))))))))
    sper ca herr popa e un nene de treaba si doara se bucura si el de infratirea-ntre popoare ! cat despre soptitul cu voce tare, been there, done that, I`m a woman si de-aia…

  2. ionutu Reply

    Cumnatul meu croat îi făcuse soacră-mii un cd cu Jovanotti că el e cel mai mare fan din Croaţia a lu’ interpretu’ cu pricina. Şi ştiind el rumuneşte la nivel de vorbire destul de bine s-a gîndit că e timpul pentru next level: romîneşte scris. Şi vrînd să scrie pe cd Opere/Lucrări Complete, a scris cu font de 48: JOVANOTTI – LUCRURI COMPLETE. 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *